Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Χαζοκούτι

Ανοίγεις τηλεόραση να χαζέψεις λίγο και πράγματιΛοιπόν ρε παιδιά, αυτό το χάλι με τα κανάλια είναι απίστευτο. Εδώ και μέρες μας έχουν πρήξει, με το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός τις ημέρες που είναι κλειστές οι τράπεζες κλπ κλπ...κάτι για 50% πτώση του... "άφαντου" εδώ και χρόνια ελληνικού τουρισμού κλπ κλπ... Και ξαφνικά...

... διαπιστώνουν αύξηση των κρατήσεων...κλπ κλπ. Φυσικά, η αλήθεια είναι όπως τις περισσότερες φορές στην μέση, αλλά δεν τους νοιάζει.
Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, ξέρουν πως εδώ και δέκα ημέρες τουλάχιστον δηλαδή στην καρδιά της κρίσης έχουμε αύξηση των αφίξεων στις περισσότερες περιοχές, σε σχέση με πέρυσι που ήταν μια πολύ καλή σεζόν.
Όχι, αυτό δεν έχει να κάνει με κανέναν προληπτικό κρατικό μηχανισμό που διαχειρίζεται την κρίση, (μην γελάτε παρακαλώ), ούτε στα καλά λόγια της υπουργού μας βεβαίως βεβαίως.
Αξίζει όμως πιστεύω να γίνει μια σοβαρή έρευνα για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως, ίσως λέω, διαπιστώσουμε από τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, πως ένας από τους κυριότερους λόγους που οφείλεται αυτό, είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού - και δεν εννοώ το 8% των μεγαλοξενοδόχων. Αλλά στους υπόλοιπους, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έσωσαν για άλλη μια φορά την παρτίδα, αλλά και την πατρίδα.
Φυσικά δεν περιμένω να δω κάτι τέτοιο από κανένα κανάλι, σιγά μην ασχοληθούν με τέτοια θέματα. Ελπίζω όμως, να την δω κάποια στιγμή από τα παιδιά του αγαπητού μου "Lobby"  (tourismlobby.blogspot.gr)



Ακάλυπτος