Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η Τήλος πρώτη από τα δέκα ελληνικά νησιά που προτείνει η Βρετανική Mirror για διακοπές

tilos00Δέκα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2013 προτείνει η αρθρογράφος της βρετανικής Mirror Marjorie Yue. Το δημοσίευμα προτείνει την Τήλο με την υπέροχη χλωρίδα και πανίδα της και τις όμορφές της παραλίες.
Η Κεφαλονιά είναι επίσης ανάμεσα στα δέκα νησιά που προτείνει το άρθρο, ενώ ειδική μνεία γίνεται στην παραλία του Μύρτου. Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τα προτεινόμενα νησιά και η αρθρογράφος επισημαίνει την δραματική της ομορφιά. Ακολουθεί η Κως, το νησί των Δωδεκανήσων που είναι κατάλληλο για όσους λατρεύουν τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ αλλά και τη νυχτερινή ζωή.
Η αρθρογράφος επίσης ταξιδεύει τους αναγνώστες της στην Αλόννησο, το ήρεμο "αδερφάκι" της Σκιάθου με τα ατμοσφαιρικά ψαροχώρια. Ακολουθεί η Ζάκυνθος, που συνδυάζει την εντυπωσιακή της ακτογραμμή και τα δραματικά βουνά της, ενώ από το δημοσίευμα δεν λείπει η Ρόδος, το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ελλάδας.
Η συντάκτρια προτείνει επίσης την Σκιάθο, η οποία διαθέτει αναμφισβήτητα την ωραιότερη παραλία των Σποράδων, τις Κουκουναριές, ενώ στη συνέχεια μας ταξιδεύει στην Κέρκυρα, το νησί στο οποίο οι Βρετανοί έχουν αφήσει το στίγμα τους. Τέλος, από την δεκάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ο τόπος των Μινώων, που είναι διαποτισμένο από πλούσια ιστορία, ενώ διαθέτει γοητευτικά χωριά και υπέροχες παραλίες.

"Το κείμενο αυτό έχει κυκλοφορήσει πριν ένα μήνα περίπου στο διαδίκτυο, αλλά τώρα το είδαμε...τώρα το ανεβάσαμε."

Ακάλυπτος